pastörisering/sprängning av flaskor

Publicerat: augusti 21, 2014 i Cider
Etiketter:, , ,

nu har jag kört äppelciderflaskorna i diskmaskinen

IMG_1870

Om ni ska göra så här, tänk på att inte fylla så mycket i flaskorna som jag gjorde! 2 av flaskorna smällde av korken av trycket när vätskan blir varm!

men kör ni i PET är det nog ingen risk att dom smäller, dom tål ganska högt tryck.

kommentarer
  1. Pe skriver:

    Vilken temperatur kommer din diskmaskin upp i?

  2. viktorcarlson skriver:

    Har du använt dig av den här metoden mer senare och kommit på några andra bra tips eller så som ger ett jämnt resultat utan sprängda flaskor, med död jäst och en bra kolsyrenivå?

    • Flanders skriver:

      det har jag inte gjort, jag har skaffat Corneliusfat som jag kolsyrar i, men om du ska göra som jag gjorde så är det viktigt att inte fylla i för mycket cider i flaskorna, det var det som var problemet, vätskan expanderar så mycket när den blir varm!

Lämna en kommentar