Jag slängde ihop en päroncider av alla små päron som regnat ner från trädet, det blev en hel del tillslut. jag använde en Ale jäst till denna.
jag körde päronen i min råsaftcentrifug (det blev lite kladdigt!)
päronen var väldigt söta! jag mätte OG 1.070på första omgången päron
en vecka senare tog jag nästa omgång päron och dom mätte 1.065
och den första omgången hade jäst lite och klarnat en hel del
jag silade första omgången och tillsatte den nya muste in detta
Jag är lite sugen att prova lite olika saker med denna cidern (Perry som det heter egentligen)
en del ska jag bara tillsätta 12g socker per liter och kolsyrejäsa som vanligt
en del tänkte jag söta upp ganska mycket och kolsyrejäsa en viss tid för att sedan pastörisera flaskorna i diskmaskinen så det finns restsöttma kvar i cidern
en del tänkte jag torrhumla 5 dagar och sedan kolsyrejäsa den.
Cirka 12 liter har jag att jobba med, lite mindre efter omhävning.
jag kanske skulle gå ner i källaren och ta ett ÖX. å se om den jäst klart.